Het kan om verschillende redenen voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. U kunt binnen 14 dagen uw bestelling gratis retour sturen. Indien u een retour wil melden kunt u mailen naar: helpdesk@dealqlub.com onder vermelding van uw ordernummer, naam en emailadres. Het ordernummer herkent u aan de ‘#’ aan het begin. Wij zullen uw aanvraag zorgvuldig behandelen en zo snel mogelijk contact met u opnemen.

U zal van ons een GLS retourlabel ontvangen die u op het pakket kan plakken, waarmee u het pakket vervolgens terug kan sturen naar ons. Retourneren is gratis bij een GLS punt. Zorg dat het product in de originele staat en verpakking zit en deze niet is beschadigd of beschreven. Als u geen printer heeft om het retourpakket te printen kunt u de gegevens (retouradres en retournummer) overnemen op een eigen etiket. Als wij merken dat een pakket te groot of te zwaar is om te versturen, zullen wij een gratis ophaalafspraak inplannen.

Onderstaande artikelen kunnen niet worden geretourneerd:

  • Artikelen die langer dan 14 dagen geleden ontvangen zijn
  • Beschadigde of gebruikte artikelen
  • Artikelen die niet geruild kunnen worden om hygiënische redenen zoals lingerie, badmode, verzorgingsproducten, voetproducten, oorbellen en oordopjes
  • Artikelen waarvan de verpakking ontbreekt
  • Verbruiksartikelen zoals lampen, batterijen en vloeistoffen
  • Cadeaubonnen en overeenkomsten
  • Bloemen en planten

Terugstorten aankoop
Zodra wij het retour gestuurde product hebben ontvangen en goedgekeurd zullen wij het aankoopbedrag binnen 7 dagen terugstorten. U krijgt het gehele aankoopbedrag terug, exclusief verzendkosten.

Defect product of een verkeerde levering?
Heeft u een product ontvangen dat tijdens het transport defect is geraakt of heeft u een verkeerde levering ontvangen? Ook dan kunt u het product kosteloos retourneren. Stuur een mailtje naar helpdesk@dealqlub.com en wij zullen ervoor zorgen dat u een nieuw product ontvangt. Wanneer een product zichtbaar kapot is, vragen wij om foto’s als bewijs. Voeg deze toe aan de mail naar onze klantenservice.

Ruilen
Ruilen is helaas in de meeste gevallen niet mogelijk. Wij hebben geen producten op voorraad en geen extra maten beschikbaar. Wanneer u een verkeerde maat heeft besteld, kunt u deze retour sturen. Bij vragen kunt u mailen naar helpdesk@dealqlub.com.